Martingale Systeem

Het Martingale systeem is waarschijnlijk het bekendste systeem die men kent bij het spelen van roulette. Het is heel goed mogelijk dat elke speler die wel eens roulette met een strategie heeft gespeeld het Martingale systeem wel eens heeft gebruikt. Het is waarschijnlijk ook de simpelste strategie die gebruikt kan worden.

Hoe werkt het Martingale systeem?

Bij het Martingale systeem gaat het erom dat de inzet wordt verdubbelt als er verloren wordt. Dit gaat door totdat er gewonnen wordt. Stel dat je begint met €10,- en je verliest, dan verdubbel je dus de volgende inzet naar €20,-. Als je ook deze verliest zet je daarna €40,- in. Deze draai win je wellicht wel. De optelsom leert dat je in totaal (€10,- + €20,- + €40,- =) €70,- hebt ingezet. Bij de laatste inzet win je €80,-. Na de winnende draai heb je dus (€80 – €70 =) €10,- winst. Het maakt niet uit wanneer je de winnende draai hebt, maar na elke winnende draai wint u dus €10,-.

Waar moet u mee opletten bij het Martingale systeem?

Met elke verliezende draai verdubbel je de inzet. In het begin gaat dit met kleine bedragen, maar als je 5 keer achter elkaar verliest zit je met een begin inzet van €10,- al op een inzet van €320,-. Het is daarom vaak verstandig om te beginnen met een inzet die aangepast is aan met hoeveel geld je speelt, bijvoorbeeld een inzet van €1,-. Zo kunt je ook met minder geld het Martingale systeem gebruiken en loopt het bedrag niet dus zo snel op tot onbetaalbare bedragen. Daarnaast is het verstandig om te kijken of er een limiet op de roulette tafel zit. Hoe hoger het limiet aan tafel, hoe groter de kans is dat je geld gaat winnen.

Als men het Martingale systeem gebruikt bij roulette zet men vaak in op rood of zwart. Je kunt het een beetje afwisselen door in te zetten op 1-18 of 19-36 en even of oneven. Elke inzet is bijna een 50/50 kans. Het maakt dus niet uit op welke van deze opties je inzet.