Fibonacci Systeem

Het Fibonacci systeem is gebaseerd op de getallenreeks van Leonardo van Pisa, beter bekend als Fibonacci. De getallenreeks zit makkelijk in elkaar. Elk getal is de optelsom van de twee voorgaande getallen. De reeks begint standaard met de 0 en 1. Om het volgende nummer in de reeks te berekenen tel je altijd de voorgaande twee getallen bij elkaar op. Na 0 en 1 komt dus (0+1=) 1. Voor het volgende getal tel je dus 1 en 1; 2. De reeks op dat moment is dan dus: 0, 1, 1, 2. Op deze zelfde manier zet je dan deze reeks voort, de volgende nummers zijn dus 3, 5, 8, 13, 21. Zelfs al begrijp je hoe de reeks in elkaar zit nu, is het natuurlijk nog niet duidelijk hoe dit systeem gebruikt wordt bij het spelen van roulette, geen zorgen, het zal snel duidelijker worden.

Het Fibonacci systeem in werking

Bij het roulette wordt het Fibonacci systeem, waarbij de laatste 2 getallen bij elkaar opgeteld worden, gebruikt als een manier om de inzet te bepalen voor de volgende ronde.De getallen van de Fibonacci reeks worden vervolgens als vermenigvuldigers gebruikt.

Voorbeeld:
Om duidelijk te maken hoe dit werkt, nemen we als voorbeeld een begin inzet van €5,-.

  • Bij verlies: ga je verder in de reeks; de €5,- wordt gezien als je 0 waarde. Om je volgende inzet te berekenen tel je de eerste twee waarden van de Fibonacci reeks (0 en 1) bij elkaar op. Dit geeft je een uitkomst van 1. Dit getal gebruik je vervolgens als een vermenigvuldiging van je inzet, waardoor je nieuwe inzet dus 1 x €5,- is en in dit geval dus nog steeds €5,- blijft.
  • Bij een volgend verlies: herhaal je de stappen die hier boven beschreven staan, maar met de volgende twee getallen in de reeks; 1 en 1. Je telt deze bij elkaar op, wat het getal 2 geeft. Dit gebruik je als vermenigvuldiging van je vorige inzet (2 x €5,-) waardoor je nieuwe inzet €10,- is.
  • Als je wint: zodra je wint ga je twee getallen terug in de reeks en zet de inzet in die op dat moment van toepassing was.

Hoe maakt u winst met het Fibonacci systeem?

Bij het Fibonacci systeem is het de bedoeling om met zo weinig mogelijk risico toch winst te maken. Hoe minder risico, hoe kleiner de winst vaak is. In het bovenstaande voorbeeld staat u na 3 rondes weer op gelijkspel. Als u quit staat zult u de volgende ronde moeten winnen om winst te maken. Bij ronde 4 zult u dan dus weer €5,- inzetten. Als u deze wint staat u gelijk €5,- winst. Hoe vaker u die inzet weet te winnen, hoe meer geld u wint.